PC-tjenester
Redding av slettede filer Skriv ut

RecycleBin

Skrekken:

Hvem har ikke opplevd det: Du skulle "bare rydde litt" på harddisken og vips- så fikk du slettet filer eller mapper du ikke skulle ha slettet. Har du da i tillegg tømt Recycle Bin (søppelbøtta) har du ikke lenger tilgang til de slettede filene.
Virus og annen skadelig programvare kan også gjøre ting på harddisken din som du ikke ønsker.

Det kan da se ut som alt håp er ute for dine uerstattelige filer, men nå gjelder det å holde hodet kaldt!

 

Redningen:

Mesteparten av filene finnes skjult på disken og kan sannsynligvis reddes, men det avhenger av at de ikke overskrives av andre data.
Det viktigste når en slik situasjon har oppstått er å ikke få panikk! Ikke gjør noe som helst mer, men overlat istedet maskinen til kompetent personell. Forsøker du å kopiere filer, tilbakestille Windows til et tidligere tilgangspunkt eller legge inn en gammel backup vil du høyst sannsynlig skrive over slettede data som da vil være tapt for alltid.

Slå straks av maskinen ved å holde av/på-knappen inne i en del sekunder til maskinen slukker helt, så unngår du at Windows eller programmer/tjenester får skrive noe til disk når du stenger ned. Windows bruker også disken selv når du ikke gjør noe, så slå den av! NB! Ikke la maskinen gå i dvalemodus, da lagrer den nåværende status til disk, noe som også kan overskrive data.

Lever så maskinen til oss for redning.
Vi henter fram slettede mapper og filer som ikke allerede er ødelagt, og plasserer disse på en egen katalog på disken, evt på DVD eller ekstern harddisk.

Om ønskelig/nødvendig setter vi PCen opp på nytt, se Oppsett av PC

Kontakt

 
PC-havari Skriv ut

computer_crash

 

Skrekken:

Når PC'n din en dag ikke vil starte vet du det veldig godt: Du skulle ha tatt backup av dine verdifulle data!

Nå er det for seint å tenke på backup, men det kan likevel være håp for filene dine!


Redningen:

Så sant selve harddisken ikke er ødelagt kan vi kopiere innholdet til en ekstern harddisk, til DVD, eller til en annen PC. Om ønskelig setter vi opp en ny PC og overfører dataene til denne, se Oppsett av PC

Gir harddisken fra seg ulyder som tyder på at den synger på siste verset, bør samme operasjonen foretas. Bryter harddisken først sammen er det for seint, med mindre den overlates til IBAS eller et tilsvarende firma som driver med dataredning, men da snakker vi om 5-sifrede beløp for å redde innholdet.

Kontakt Re-Nett og la oss redde dataene dine!

 
Oppsett av PC Skriv ut

SlowComputer

Treg PC

En PC med nyinstallert Windows starter som regel raskt opp og bruker forholdsvis lite minne.
Etterhvert som programmer installeres/avinstalleres og nye eksterne enheter kobles til vil PCen langsomt bli tregere og tregere. Dette skjer fordi flere programmer/tjenester lastes inn ved oppstart, Registry utvides med nye seksjoner og innstillinger og flere drivere lastes.
Uten at brukeren skjønner hvorfor kan da oppstartstiden mangedobles og minneforbruket stige drastisk. Mye av dette skyldes visse Antivirus/-suiter som er ekstremt ressurskrevende, med tjenester og prosesser som surrer og går i bakgrunnen hele tida.

 

Virus ødelegger

Andre årsaker til treg PC kan være at den er infisert av virus eller såkalt Spyware/Adware (spionprogrammer). Mye av dette kan fjernes med spesielle hjelpeprogrammer, men PCen blir sjelden som ny.

Løsningen

Det alternativet som gir best resultat for alle de nevnte tilfellene er å la oss sette PCen opp fra bunnen av.
Vi tar da først en backup av alle data. Deretter installeres Windows/antivirus samt andre programmer etter ønske, før mailer/dokumenter og andre programdata overføres til den nye installasjonen.
Hvis maskinen er gammel og utdatert vil det ofte være et like bra alternativ å sette opp en ny PC. Jobben med overføring av data blir uansett den samme.

For å foreta en nyinstallasjon trenger vi alle CDer/DVDer og lisenser levert med maskinen, samt CDer/lisenser for programmer som skal installeres.

Benytt sjansen til å  få en "fresh" PC!

Kontakt