Oppsett av PC Skriv ut

SlowComputer

Treg PC

En PC med nyinstallert Windows starter som regel raskt opp og bruker forholdsvis lite minne.
Etterhvert som programmer installeres/avinstalleres og nye eksterne enheter kobles til vil PCen langsomt bli tregere og tregere. Dette skjer fordi flere programmer/tjenester lastes inn ved oppstart, Registry utvides med nye seksjoner og innstillinger og flere drivere lastes.
Uten at brukeren skjønner hvorfor kan da oppstartstiden mangedobles og minneforbruket stige drastisk. Mye av dette skyldes visse Antivirus/-suiter som er ekstremt ressurskrevende, med tjenester og prosesser som surrer og går i bakgrunnen hele tida.

 

Virus ødelegger

Andre årsaker til treg PC kan være at den er infisert av virus eller såkalt Spyware/Adware (spionprogrammer). Mye av dette kan fjernes med spesielle hjelpeprogrammer, men PCen blir sjelden som ny.

Løsningen

Det alternativet som gir best resultat for alle de nevnte tilfellene er å la oss sette PCen opp fra bunnen av.
Vi tar da først en backup av alle data. Deretter installeres Windows/antivirus samt andre programmer etter ønske, før mailer/dokumenter og andre programdata overføres til den nye installasjonen.
Hvis maskinen er gammel og utdatert vil det ofte være et like bra alternativ å sette opp en ny PC. Jobben med overføring av data blir uansett den samme.

For å foreta en nyinstallasjon trenger vi alle CDer/DVDer og lisenser levert med maskinen, samt CDer/lisenser for programmer som skal installeres.

Benytt sjansen til å  få en "fresh" PC!

Kontakt